wc duguláselhárítás kád duguláselhárítás mosogató duguláselhárítás zuhanytálca duguláselhárítás zsírfogó tisztítása lefolyócső kamerás vizsgálata
Duguláselhárítás Budapesten azonnal - gyorsszolgálat - 024 - garancia! 06 (30) 882 - 3000 Non-Stop

Amiről senki sem szeret beszélni: hogyan dugult el a kád és hogyan oldottuk meg?Duguláselhárító cégünk Budapesten végez kád duguláselhárítást gyorsszolgálat rendszerben. A következő cikkben, bemutatjuk, egy történetet ami megtörtént Budapesten velünk.


Sajnos a saját bőrünkön tapasztaltuk meg, hogy a kád lefolyója nagyon könnyen eldugulhat. A mostani albérletünkben amúgy is valami gond van vele, mert kb. két hetente problémát okoz.

Nemrég viszont úgy eldugult, hogy szerelőt kellett hívni, mert az addig bevált házi módszerek nem váltak be a kád duguláselhárítás során.

Hogyan vettük észre a dugulást?

Ez a kád úgy működik, hogy az oldalfalán van egy nagy gomb, ezt tekergetve lehet becsukni és kinyitni a lefolyót. Rendszeresen előfordul, hogy egyszer csak azt vesszük észre, hogy lassabban folyik le a víz.

Van úgy, hogy zuhanyzunk benne, ilyenkor a felhasznált víz nagyjából azonos sebességgel el is tűnik a lefolyóban. Amikor azonban valami torlasz alakul ki, akkor a zuhany végére már elég jól feltelik a kád is. De olyan is volt, hogy a gyerek fürdése után fél óráig nem tudtunk újra fürödni, mert még nem ment le a víz.

Az utóbbi napokban ismét lassabban folyt le a víz, így fel is írtuk magunknak, hogy venni kell egy flakon Mr. Propert, hogy ismét átmossuk vele a lefolyót.

Sajnos azonban ezt a kád már nem várta meg, és a gyerek esti fürdése után egyszerűen nem ment le a víz. Úgy kellett lefürödnünk, hogy egy tiszta vödörrel átmertük az elhasznált vizet a kézmosóba, míg ki nem ürült a kád.

Mivel próbálkoztunk a kád duguláselhárítás során?

Mr. Proper lefolyótisztító Az első próbálkozás nem a lefolyótisztító volt, hanem a kád oldalán található gomb csavargatása. Úgy vettük észre, hogy amikor jobbra-balra tekergetjük, a kád dugója fel-le mozog, és ezzel egy kis vákuumot is képez. Volt már úgy, hogy ez segített, persze csak ideiglenesen, és minimális mértékben folyt jobban tőle a víz.

Most azonban nem vált be. Vettünk Mr. Propert, és leöntöttük a felét a lefolyóba, majd hagytuk hatni. Nem vált be, mert a víz továbbra is megmaradt a kád alján. Öntöttünk még, és ismét vártunk, de a dugulás nem szűnt meg, ráadásul most már attól is tartottunk, hogy egy maró elegyet hoztunk létre a kádban, ezért nem lehetett csak úgy, kesztyű nélkül piszkálni sem.A szakember megoldotta a dugulást

Kád Mivel sokat olvastunk róla, hogy nem szabad szétszerelni a kád lefolyóját otthon, mert széteshet a szifon, ezért ezzel nem is próbálkoztunk. Sajnos a kád tipikusan egy olyan dolog, amihez nem lehet hozzáférni, s ha nem válik be a Mr. Proper vagy a Tiret, akkor duguláselhárítót kell hívni.

Az internet segítségével kihívtunk egy olyan szakit, akinél a kád duguláselhárítás is szerepelt a honlapon. Ott egész jókat írtak, így kíváncsian vártuk, mire jut majd.

A megérkezése után elmondtuk, mivel próbálkoztunk, és megerősítette, hogy valóban masszív dugulásról lehet szó. Ő szétszerelte a kád lefolyóját, ami teli volt hajszálakkal. Egy jó nagy maréknyit szedett ki belőle, és az elérhető helyekről, ami csoda, hiszen mi is csomószor átmostuk a lefolyót a bolti szerekkel.

Elmondta, hogy ez nem a karbantartás hiányát jelöli, egyszerűen csak vannak olyan kádak, melyeknél ez néha megtörténhet, de a lefolyócső neki gyanús volt, hogy ilyen sokszor problémákat okoz. Mivel nem sokára költözünk és a főbérlő úgysem foglalkozna ezzel, ezért nem kértük a csatornarendszer bevizsgálását, amúgy sem hinnénk, hogy bárki az átépítésével foglalkozna.

A duguláselhárító a lefolyó kitisztítása után forró vízzel át is mosta a csöveket, és lefertőtlenítette a kádat. Ezt mi is meg tudtuk volna csinálni, de azért jól esett, hogy egy szakember ezt sem felejtette el.

Nem fizettünk sokat, ráadásul a szaki azt is elmondta, hogy nagy szerencse, hogy nem álltunk neki szétszerelni a lefolyót, mivel hívták már ki olyan esetben, ahol emiatt bontani kellett a kádat. Annyira leesett ugyanis a szifon, hogy egyszerűen másképp nem lehetett hozzáférni, ezért a megrendelőnek jelentős extra költsége keletkezett. És még szerencséje is volt, mert az újfajta kádak akár a leggondosabb munkavégzés hatására is elrepedhetnek, ami még több kiadást jelentene. Az biztos, hogy otthon sohasem fogjuk szétszerelni a kádat!

Kapcsolat »
Olcsó duguláselhárítás áraink Budapesten »