wc duguláselhárítás kád duguláselhárítás mosogató duguláselhárítás zuhanytálca duguláselhárítás zsírfogó tisztítása lefolyócső kamerás vizsgálata
Duguláselhárítás Budapesten azonnal - gyorsszolgálat - 024 - garancia! 06 (30) 882 - 3000 Non-Stop

A lefolyócső kamerás vizsgálata, lefolyó kamerázás bemutatása

Duguláselhárító cégünk Budapesten végez lefolyó kamerázást gyorsszolgálat rendszerben.


A lefolyó kamerázás segítségével a szakemberek képet alkothatnak a csatornánk csöveinek állapotáról, a bennük lévő dugulás pontos helyéről és típusáról, illetve gyakorlatilag minden másról is, ami a csövekben történik.

A száloptikás technológiának köszönhetően nincs olyan hely, ahova a kamera ne jutna el, és ma már olyan képminőséget élvezhetünk a használata közben, ami évekkel ezelőtt még elképzelhetetlen lett volna.

Ebből a cikkből megtudhatjuk, hogy hogyan történik a lefolyó kamerázás menete, és milyen problémák tárhatók fel a segítségével.

Hogyan történik a lefolyó kamerázás?

lefolyó kamera A lefolyócső kamerázásához fontos, hogy a cső belseje megfelelő állapotban legyen, ha túlságosan elkoszolódott és lerakódásokkal van teli, akkor az első lépés általában az átmosás. Ezt követően már van értelme ledugni a kamerát, hiszen a szakember látni is fogja, mi történik.

A legtöbb esetben többféle méretű csőkamerával lehet dolgozni, attól függően, hogy milyen a csövek átmérője. A duguláselhárító egy expander segítségével tolja előre a száloptikát a hálózatban, a képét pedig egy monitoron követi nyomon. Ez a cső teljes átmérőjét mutatja színes, jó minőségű képként, köszönhetően az optika elejére felszerelt nagy teljesítményű led fényeknek.

A letolt eszköz egy jeladót is tartalmaz, így amennyiben a szakember olyan dugulásba vagy akadályba ütközik, mely bontást igényel, akkor meg is tudja jelölni a felszínen, hogy hol van a pontos helye.

Mikor érdemes bevetni a csatorna kamerát?

wc probléma A lefolyó kamerázás szinte bármilyen ok miatt bevethető, amikor meg szeretnénk tudni, hogy mi történik a csövek mélyén. Jellemzően ilyen ok egy masszív dugulás vagy a lefolyóba ejtett szilárd test beszorulása. Ekkor a szakember felkutatja, meddig jutott el a beejtett dolog, és ennek köszönhetően meg tudja tervezni az eltávolítását.

Szintén kamerázást szoktak javasolni, ha visszatérő dugulással szembesülünk, aminek nincs a felszínen látható oka. Ilyenkor a száloptika fel tudja deríteni, hogy kültéren például gyökérbenövés, épületen belül pedig a csövek elhasználódása vagy kivitelezési hiba okozhatja a gondokat. Ha erre rájövünk, akkor gondoskodni tudunk a krónikus hiba megszüntetéséről.

Gyakori, hogy a csatorna kamerára egy épület megvásárlását követően vagy annak folyamán van szükség. Ilyenkor az ellenőrizhető vele, hogy milyen állapotban vannak a csövek, hiszen egy esetleges felújításuk komoly tétel lehet. Mostanában gyakori az ilyen vizsgálat az újépítésű lakóparkoknál is, mivel egyre több kókler kivitelezőről hallani, és érdemes inkább előre megbizonyosodni egy megvásárolni kívánt ingatlan csatornarendszerének megfelelőségéről.

A lefolyó kamerázás segítségével nem csak a csövek épsége vagy esetleges elhasználódásuk vehető észre, de ellenőrizhető a megfelelő lejtések megléte, a csőátmérők szakszerűsége, a süllyedések előfordulása és számos más potenciális veszélyforrás. Ezeket a duguláselhárító már élőben jelezni tudja, hiszen a száloptika előre haladása közben akár mi is nyomon követhetjük a videó folyamot a képernyőn.

Kapcsolat »
Olcsó duguláselhárítás áraink Budapesten »