wc duguláselhárítás kád duguláselhárítás mosogató duguláselhárítás zuhanytálca duguláselhárítás zsírfogó tisztítása lefolyócső kamerás vizsgálata
Duguláselhárítás Budapesten azonnal - gyorsszolgálat - 024 - garancia! 06 (30) 882 - 3000 Non-Stop

Zsírfogó tisztítása – miért hasznos a zsírfogó berendezés?


Duguláselhárító cégünk Budapesten végez zsírfogó tisztítást gyorsszolgálat rendszerben.


A zsírfogó berendezés egy nagyon hasznos eszköz, melynek elsődleges feladata, hogy csökkentse a csatornába jutó zsíros, olajos szennyeződések mennyiségét. Ez egyrészt tehermentesíti a környezetet, másrészt megkímél minket attól, hogy a csatornát rendszeresen át kelljen mosatni a zsíros lerakódások miatt.

A zsírfogó főleg éttermeknél, üzemi konyháknál található meg, mivel itt törvényi előírás szabályozza, hogy be kell építeni. Ettől függetlenül az otthonainkban is nagyon jó szolgálatot tesz, ha nem felejtjük el, hogy a zsírfogó tisztítása is egy rendszeres feladat.

Hogyan működik a zsírfogó berendezés?

Wc pumpa A zsírfogó egy kisebb-nagyobb tartály, melyet mindig a felhasználás helyén képződő szennyvíz mennyiségéhez méreteznek. Ebbe a tartályba kerül bevezetésre a szennyvíz, melyben a szilárd darabkák a fajsúlyuknak megfelelően ülepedni kezdenek.

A bemeneti ágon érkező folyadék a csillapítón keresztül az iszapfogóba áramlik, ahol a nagyobb átmérő miatt lelassul, és a szilárd részecskéke lesüllyednek. Eközben az olajos, zsíros szemcsék a víz tetejére úsznak. A jelentősen megtisztított szennyvíz a zsírzáró merülőfal alá bukik, és elhagyja a berendezést a csatorna irányába.

A zsírfogó berendezés használata során a tartály alján egyre vastagabb szerves maradványréteg alakul ki, míg a tetején az összeálló zsiradék vastagszik folyamatosan. A zsírfogó tisztítása az otthonainkban évente 1-2 alkalommal megoldandó feladat, ipari konyháknál vagy éttermeknél pedig kéthavonta, havonta, de akár hetente is elképzelhető, ha olyan nagy mennyiségű szennyvíz keletkezik.

A zsírfogó tisztítása szakember feladata, aki még azelőtt el tudja ezt végezni, hogy a karbantartás hiánya miatt dugulás alakulna ki. Az üzemi konyhák és más, ételek készítésével foglalkozó létesítményeknél ez azért is fontos, mert a zsírfogó elhanyagolása miatt nagy méretű bírságot kaphatnak. Ha az eszközt nem tisztítják ki időben, akkor eldugulhat vagy a benne felgyűlt anyagok átkerülhetnek a csatornarendszerbe.

Hogyan történik a zsírfogó tisztítása?

zsírfogó Az előre beütemezett időben vagy külön megrendelésre a szakember a helyszínre érkezik, hogy a zsírfogó tisztítása megtörténjen. Ennek során ügyelnie kell a biztonságos munkavégzés szabályaira, mert a tartályban bomló életmaradékok találhatók, ezért nagy a fertőzésveszély.

Amennyiben az épületen belül található a zsírfogó, akkor kötelező a zárt rendszerű leválasztó alkalmazása. A segítségével megoldható, hogy minél kisebb legyen a fertőzésveszély a tisztítás során, és a rothadó szerves anyagok bűze is minél kevésbé szabaduljon ki.

A tisztítás során a szakember először kikapcsolja a gépet, majd a benne lévő anyagokat kiüríti a zsírfogónak megfelelő módon. Ezután nagynyomású víz segítségével megtörténik a gép tisztítása és átmosása, illetve az olyan kiegészítő elemek karbantartása, mint például a beépített daráló. Utolsó lépésben a zsírfogót feltölti vízzel és ellenőrzi, hogy a bekapcsolás után minden rendben működik.

A munkálatok során nem csak a megfelelő személyi védőeszközökről kell gondoskodni, hanem hatósági engedélyek szükségesek a begyűjtött anyagok szállításához és leadásához.

Kapcsolat »
Olcsó duguláselhárítás áraink Budapesten »