wc duguláselhárítás kád duguláselhárítás mosogató duguláselhárítás zuhanytálca duguláselhárítás zsírfogó tisztítása lefolyócső kamerás vizsgálata
Duguláselhárítás Budapesten azonnal - gyorsszolgálat - 024 - garancia! 06 (30) 882 - 3000 Non-Stop

Amiről senki sem szeret beszélni: hogyan dugult el zuhanyzóm és hogyan oldottuk meg?Duguláselhárító cégünk Budapesten végez zuhanytálca duguláselhárítást gyorsszolgálat rendszerben. A következő cikkben, bemutatjuk, egy történetet ami megtörtént Budapesten velünk.


A mostani albérletünkben nagyon rossz a zuhanyunk, a korábbi helyünkön is vékony falú plexi oldalfalak voltak, de ott legalább épített tálcája volt, ami mindent kibírt. Nem így a mostani, ez egy praktikeres vacak, ami már akkor nyikorog, mikor ráállunk, és rendszeresen eldugul.

Ilyenkor mindig lefolyótisztító szert öntünk bele, az ideig-óráig hat, a napokban azonban véglegesen eldugult, és szakembert kellett hívni a zuhanykabin duguláselhárítás elvégzésére.

Hogyan vettük észre, hogy makacs dugulásról van szó?

zuhanytálca Csupán egy gyors zuhanyt véve azt vettük észre, hogy ismét bokáig állunk a vízben. Ilyenkor szokott az lenni az első lépés, hogy kivesszük azt a kis műanyag szűrőt, ami a lefolyóban van, és kipucoljuk belőle a hajszálakat. Ha valamilyen okból alatta is vannak hajszálak, akkor azokat is kihúzogatjuk a lefolyó bevezetéséből.

Amikor ez nem segít, akkor egy kis Mr. Muscle leöntése a megoldás, ez eléggé jól oldja lemosott dolgokat. Most azonban nem hatott, hiába öntöttük közvetlenül a lefolyóhoz, egy órával később is állt a víz.

Sok mindent nem tudtunk csinálni, mert a zuhanytálca lefolyójának szétszereléséhez nem értünk, komolyabb felszerelésünk pedig nincs. Nem maradt már megoldás, mint megkérni valakit, hogy megoldja a problémát.

Először az ismerős jött át

Van egy ismerősünk, aki ért az ilyen dolgokhoz is, és pár órán belül át tudott nézni hozzánk. Addigra kimertük a felgyűlt víz és vegyszer nagyját, hogy ne akadályozza semmiben a munkát.

Az ismerős fogta a zuhanycsövet, leszerelte róla a rózsát, majd egy kis törölközővel körbe csavarta, és így bedugta a lefolyóba. Ezután maximális nyomásra nyitotta meg a csapot, de a víz inkább visszafelé jött, mint sem megszüntette volna az akadályt.

A fürdőszoba pillanatok alatt vízben úszott, alig győztük feltörölni. Az ismerős hamar abbahagyta a próbálkozást, és az mondta, hogy ide olyan szakember kell, aki a zuhanykabin duguláselhárítás elvégzésére komoly gépparkkal rendelkezik. Ezután elment, de nem volt képünk nem adni neki pár ezer forintot, ha már átjött hozzánk.

Találtunk egy igazi duguláselhárító szakembert!

zuhanytálca Az interneten keresve találtunk olyan szakit, ahol a weboldalon szerepelt a zuhanykabin duguláselhárítás szolgáltatás. Amikor felhívtuk, akkor az első kérdése az volt, hogy épített vagy barkácsboltos zuhanyról volt szó, s amikor elmondtuk, hogy az utóbbi, akkor már mondta, hogy ezekkel csak a gond van. De azért kijött, pár órán belül meg is érkezett.

Elmondtuk az ismerős ötletét, hogy ledugta a zuhanycsövet a lefolyóba, amit a duguláselhárító megerősített, hogy ez egy gyakran működő módszer. A mi zuhanykabinunk azonban egy flexibilis csővel csatlakozik a csatornahálózathoz, ez önmagában is egy olyan megoldás, ami gyakran eldugul, és nehéz házi praktikákkal megoldani.

Az ilyen lefolyókat még a padlóösszefolyó irányából is nehéz kitisztítani, a tálcából indulva meg figyelni kell arra, hogy a flexibilis cső sokszor gyenge minőségű, és kilyukadhat. Ennek pedig bontás és csőcsere a vége.

Szerencsénk volt, mert a zuhanykabin duguláselhárítás során elég volt szétszedni a lefolyót, persze a flexibilis csőnél gyűlt össze a sok hajszál, amivel már a Mr. Muscle sem bírt el. Ahogy néztük, jó ötlet volt nem szétszerelni a lefolyót, mert a duguláselhárító is mindkét kezét használva ügyelt arra, hogy ne essen szét a szerkezet.

Végül nagyjából negyven perc alatt átjárható lett a csőhálózat, amit kis fertőtlenítés követett. Bár reméljük, hogy minél kevesebb alkalommal lesz szükség a zuhanykabin duguláselhárítás folyamatára, ha mégis bekövetkezik, biztosan nem fogunk időt fecsérelni a nem hozzáértő segítségre.

Kapcsolat »
Olcsó duguláselhárítás áraink Budapesten »