wc duguláselhárítás kád duguláselhárítás mosogató duguláselhárítás zuhanytálca duguláselhárítás zsírfogó tisztítása lefolyócső kamerás vizsgálata
Duguláselhárítás Budapesten azonnal - gyorsszolgálat - 024 - garancia! 06 (30) 882 - 3000 Non-Stop

Amiről senki sem szeret beszélni: hogyan dugult el a mosogató és hogyan oldottuk meg?Duguláselhárító cégünk Budapesten végez mosogató duguláselhárítást gyorsszolgálat rendszerben. A következő cikkben, bemutatjuk, egy történetet ami megtörtént Budapesten velünk.


A mosogató eldugulása tipikusan olyan dolog, ami kisebb-nagyobb intenzitással rendszeresen megtörténik, míg egyszer valóban rá nem faragunk. Kismilliószor hallottuk már, hogy az ételmaradékot a kukába kell dobni, a kávézaccot nem szabad a lefolyóba önteni, de amikor a mosogatásról van szó, sokkal könnyebb mégsem így csinálni.

Nemrég azonban jól ráfáztunk, mert nagyon durván eldugult a mosogató. Az előtte lévő napon rakott káposzta volt nálunk, kicsit talán zsírosabb lett a szokásosnál. A mosogatáskor az ételmaradékok, a rizs és a káposzta sajnos a lefolyóba került, emiatt nagyon lassan folyt le a víz. Nem volt otthon semmilyen lefolyótisztító, ezért gondoltuk, hogy másnap megoldjuk.

Mint kiderült, erre nem volt idő, de mivel mosogatni kellett, így használtuk a mosogatót. Nem tudjuk, mi történt pontosan, de kb. 2 órával később, amikor ki akartuk ereszteni a csapot, a víz már nem folyt le. Olyannyira nem, hogy majdnem meg is töltöttük a medencét, abban bízva, hogy majd elszivárog, de 1 óra elteltével is változatlan maradt benne a vízszint.

Mosogató duguláselhárítás házi módszerekkel:

Mosogató Nem volt otthon mosogató pumpánk, ezért a tenyerünkkel ránehezedve a lefolyóra, megpróbáltunk vákuumot képezni. Ez, mint utólag kiderült, nem volt jó ötlet, mivel a lefolyócső az ütögetéstől szétcsúszott, és a felgyűlt víz a mosogató alján kiömlött.

Megnéztük a szifont és a fali csatornarész bevezetését, de sajnos nem azok dugultak el. Az összeszerelésük és a felmosás után újra forró vizet engedtünk a mosogatóba, de a vízszint változatlan maradt.

A közeli drogériában vettünk csatornatisztító szert, a sajátmárkás változat is eléggé drága volt, majd ezt öntöttük a lefolyó irányába. A leírása szerint áthatol a megrekedt vízen, és megszünteti a dugulást.

Sajnos az olcsóbb duguláselhárító szer nem vált be, így vettünk Mr. Muscle-t, dupla áron, de ez sem használt. Más ötletünk már nem volt, az interneten pedig azt írták, hogy az ilyen szerekkel sokszor még csak súlyosbodik is helyzet és valódi mosogató duguláselhárítás szükséges.

A profi szakember megoldotta

Mosogató Az internet segítségével rátaláltunk egy olyan szakemberre, ahol a szolgáltatások között a mosogató duguláselhárítás is fel volt sorolva. Felhívtuk, és elmondtuk, hogy milyen dolgokkal próbálkoztunk. Már a telefonban jelezte, hogy inkább ne bántsuk a dugulást, mert itt már valószínűleg csak ő tud segíteni.

A kiérkezése után elővette a szerszámait, és a gépi spirál segítségével elkezdte a munkát. Mivel ilyen méretű spirált még az interneten sem láttunk, ezért megkérdeztük, hogy speciális típusról van-e szó, és ő elmesélte, hogy igen, ezzel csak profil dolgoznak. Bár a bolti spirálok is használhatók otthoni körülmények között, a végük igen pici, ezért amikor áttörik a dugulást, utána az akadály visszazárja a keletkezett lyukat, és nem segítenek.

A duguláselhárító nagyjából egy órán át dolgozott, miközben sikeresen áttörte az akadályt, még át is mosta a csöveket. A hiba okánál szerinte nem csak a rizs és a káposzta lehetett a ludas, azok csak maximum az utolsó lökést adták meg a teljes elzáródás kialakulásához. Eléggé zsírosnak látta a csöveket, ezért azt gyanította, hogy néha a sütéshez használt zsiradékot is leönthettük a lefolyóba, amit nem is tagadtunk.

Emellett rendszeres karbantartást javasolt, amin a bolti csatornatisztító szereken kívül az is sokat segít, ha néha egy jó nagy fazék forró vizet öntünk le a mosogatóba. Ez feloldja a zsíros lerakódásokat, és így nem kell megvárni, míg megint teljesen elzáródik valahol a cső.

A mosogató duguláselhárítás nem volt drága, viszont az a pár ezer forint, amit a boltban kapható szerekre költöttünk, kidobott pénz volt. A szaki csupán egy óra alatt megoldotta a problémát, és ha egyből őt hívjuk, megspóroltunk volna magunknak jó sok idegeskedést, a szétesett szifon miatt mocsokról és a boltba járásra elkötött időről már nem is szólva.

Kapcsolat »
Olcsó duguláselhárítás áraink Budapesten »